- Arbeidsplassen har vært fantastisk, men jeg skjønner ikke helt hvor årene har blitt av sier Kari som snart skal lære seg pensjonistenes sang. Hun forteller at gode kolleger, stadig nye utfordringer og et helt spesielt godt arbeidsmiljø er mye av grunnen til at hun ar valgt å bli værende alle disse årene. 

- Vi har crazy-greit her, skyter enhetsleder Trond Vågsvoll inn. Faktisk så greit at tjenesten har bemerket seg med lavt sykefravær i mange, mange år.

- Her må vi sende syke folk hjem fremfor at folk ringer inn syke, kan enhetslederen fortelle. Selv tror han det er mange grunner til det, men den viktigste er at folk får være seg selv, uansett hvordan det ser ut. 

Både Kari og Trond beskriver et fargerikt arbeidssted som virkelig feirer annerledesheten og setter personlig mestring på dagsordenen.

Et kjøkken i utvikling

Den gang Kari startet som faglært kokk, tidlig på 80-tallet, var både kjøkkenet og arbeidshverdagen ganske annerledes. 

- Jeg tror jeg var den første kokken med fagbrev, det var jo helt nytt på den tiden, forteller Kari litt lattermildt. 

- Den gangen hadde vi en stor potetskreller i kjelleren, og brukte mye av tiden vår på det. I dag er jo det utenkelig, forteller den erfarne kokken videre. 

Med tiden har nemlig kjøkkentjenesten endret seg fra å være et kjøkken for «heimen», til å bli et produksjonskjøkken som serverer institusjoner, hjemmeboende eldre og private catering-kunder.  

Før produksjonskjøkkenets tid minnes Kari at de pleide å lage eggedosis med konjakk til 17. mai, til stor begeistrelse blant beboere på heimen. 

Gjensidig savn

- Det å miste Kari, det er som å miste en vegg. Jeg unner henne pensjon, men det blir et enormt savn, sier Trond. Han forteller at Kari har hatt en unik evne til å ta i mot nye medarbeidere og veilede dem, uten å noen gang ha få tildelt dette som arbeidsoppgave. 

Videre beskriver lederen en lojal ansatt som alltid stiller opp, og som beriker det sosiale fellesskapet. 

- Jeg kan nok erstatte det faglige på sikt, men det sosiale er ikke så enkelt, forklarer Trond. 

- Det kjennes riktig ut å pensjonere meg nå, men jeg vil virkelige savne kollegene mine, sier Kari som også deler at det blir rart å ikke å arbeidsstedet å gå til i det daglige. Allikevel har ikke den spreke kokken laget noen spesielle planer for pensjonisttilværelsen.

- Det har vært noen flotte og givende år, avslutter Kari.