Roar Hansson, som kanskje er best kjent for sitt engasjement i lokal-fotballen, har over 30 års fartstid i Flekkefjord kommune. Av utdanning er han siviløkonom og i kommunen har han hatt flere roller innen administrasjonen og også innen helse og sosial Han har også vært valgansvarlig i kommunen siden 2010. 

 Siden 2008 har han hatt fast plass i rådmannens ledergruppe. Hans nærmeste kollega har vært avtroppende økonomisjef, en stilling han overtar ved årsskiftet. 

- Selv om kommunen står ovenfor hardere økonomiske realiteter i årene fremover, ser jeg frem til å ta fatt på oppgaven. De siste årene som seniorrådgiver har vært givende og kommunen har hatt en positiv økonomisk utvikling, kommenterer den påtroppende økonomisjefen på spørsmål om hvordan han ser på den nye rollen. 

Dag Ivar Staurseth har vært økonomisjef siden 2008, men kan se tilbake på en nesten 30 år lang karriere i Flekkefjord kommune med flere roller. I 1997 ble han ansatt som helse og sosialsjef, og har også hatt en tur innom teknisk sektor før han startet i administrasjonen. 

- Det er en bit av livet som settes bort. Jeg kommer til å savne kollegene mine og de faglige utfordringene, sier Dag Ivar om overgangen til pensjonisttilværelsen. Fremover skal dagene fylles med barnebarn, familie, venner og Flekkefjord sangforening legger han til. 

Til tross for et slagtilfelle i 2018 og delvis nedtrapping i stillingen etter dette, peker Dag Ivar på de siste årene i kommunen, som de aller beste.

- Det har vært givende å være en del av laget som har jobbet for å forbedre kommuneøkonomien, og kunnet se god vekst og framgang i Flekkefjord kommune, forteller han.

Ledig stilling som økonomirådgiver

Den nye økonomisjefen trenger en makker som skal arbeide med styringsdokumenter, veiledning rettet mot kommunens ledere, styringstall og prognoser, for å nevne noe. 

- Vi ser for oss at den ideelle søkeren her har høyere økonomisk utdannelse og erfaring fra arbeid innenfor økonomistyring, controlling og rådgivning, sier Roar Hansson om stillingen som hans nærmeste medarbeider. 

Han legger til at den som blir ansatt til rollen vil bli del av et godt arbeidsmiljø på rådhuset, tett på kommuneledelsen. 

Stillingsutlysningen finner du her