Kort fortalt

Planområdet er på ca. 8,5 daa, og er lokalisert på Eie i Hidrasund. Planområdets avgrensning er vist på vedlagte kart, vedlegg 1. Plangrensen er ikke endelig fastsatt, og kan bli mindre enn varslet i løpet av planprosessen. Det er viktig for helheten i planarbeidet at planen varsles med tilstrekkelig areal.

Tiltakshaver for planarbeidet er Anita Johannessen og Svein Harald Olsen m.fl.

Hensikten med planarbeidet

Hensikten med planen er å tilrettelegge for 5 nye boligtomter innenfor området. Det

er også tanker om å kunne omgjøre den gamle låven på gnr./bnr. 19/11 om til et

bolighus/oppholdssted eller lignende. Det er ønskelig å tilrettelegge for 1-5

båtplasser ved gnr/bnr 19/11.

Planstatus

Kommunedelplanen for kystsonen disponerer området til boligbebyggelse, LNFR- område naturområde -grønnstruktur og bruk og vern av vassdrag med tilhørende strandsone, med hensynssonene høyspenningsanlegg og bevaring av kulturmiljø. Området omfattes ikke av gjeldene detaljreguleringsplaner.

Vurdering av behov for konsekvensutredning

Plantiltaket er vurdert i forhold til forskrift om konsekvensutredninger. Plantiltaket er delvis i samsvar med overordet plan. Tiltaket vil ikke medføre vesentlige virkninger for miljø og samfunn. Planendringen vurderes ikke å utløse krav til konsekvensutredning jf. forskriftens §§ 6-8.

Utbyggingsavtale

Nei

Kom med innspill

Eventuelle innspill og opplysninger som kan ha betydning for planarbeidet sendes innen 18.11.24 til egðastrek AS, Strandgaten 32, 4400 Flekkefjord eller post@egdastrek.no , med kopi til Flekkefjord kommune, post@flekkefjord.kommune.no

Videre saksgang

Berørte statlige og regionale myndigheter, grunneiere, naboer og parter varsles om oppstart av planarbeid i likelydende brev/epost. Grunneiere bes underrette ev. leieboere/rettighetshavere.

Det gjøres oppmerksom på at innsendte merknader/innspill ikke blir besvart med brev, men følger saken til politisk behandling. Det kan gå noe tid fra det varsles oppstart av planarbeid til planforslaget er klart til politisk behandling. Det kan også gå noe tid fra høringsfristen er ute til neste behandling av saken. Det blir igjen anledning til å uttale seg til planforslaget under offentlig ettersyn etter førstegangs politisk behandling, før planen vedtas i kommunestyret.