Kreftkoordinator fra 1. september

Fra 1. september 2024 er Svanhild Langeland Frøland Flekkefjord kommunes kreftkoordinator.

Hun er utdannet kreftsykepleier, og jobber til vanlig i hjemmesykepleien.

Hva gjør en kreftkoordinator?

En kreftkoordinator hjelper den som er rammet av kreft og deres pårørende, slik at de kan oppleve trygghet og en mer sammenhengende helsetjeneste.  Målet er å tilrettelegge for at kreftrammede skal leve mest mulig selvstendig og så godt som mulig.

Å bli diagnostisert med kreft kan for mange oppleves som vanskelig og kaotisk. Problemene kan være sammensatte - både av fysisk, psykisk, sosial, praktisk og eksistensiell karakter. Dette kan være en utfordring for både pasient og pårørende.

En kreftkoordinator skal kunne hjelpe uansett alder og stadium av sykdommen, og har kunnskap om tilgjengelige hjelpetilbud for både kreftpasienter og pårørende, og skal bidra til å koordinere disse tjenestene i kommunen.

Hvordan få kontakt med kreftkoordinator?

Dersom du eller noen du kjenner har kreft og ønsker en kontaktperson eller samtalepartner, kan du ta direkte kontakt. Det er ikke behov for henvisning. Kreftkoordinatoren har taushetsplikt.

Kreftkoordinator har kontor i Fjellgt 8, og kan kontaktes tirsdager og torsdager på tlf: 418 69 416. Utenom disse tidene vil det være mulig å legge igjen beskjed på telefonsvarer, eller sende henne en mail: Svanhild.Langeland.Froland@flekkefjord.kommune.no