Vakttelefoner

Veterinærvakta i Flekkefjord vaktdistrikt består av kommunene Flekkefjord, Sirdal og Kvinesdal. Vakt er for å dekke akutte behov i tidsrommet 16:00 – 08:00 på hverdager, samt helgedager hele døgnet.

Det er for tida tre veterinærer som bemanner vakta; Victoria Hille, Petter C Rokstad og Silje Sigerstad. De deler vakta mellom seg, og du vil nå vakthavende veterinær ved å ringe tlf 94191778.

Påkjørsel av vilt - sykt eller skadet vilt

Ved alle påkjørsler der det har vært kontakt mellom kjøretøy og hjort, rådyr, elg, rev eller grevling, er det påbudt å varsle politiet på tlf. 02800. Merk stedet der dyret ble påkjørt. Hvis du ser eller kommer over sykt eller skadet vilt:

  • For hjort, rådyr, elg: Ring politiet på telefon 02800, som vil sette deg over til kommunens ettersøksjeger.
  • For småvilt (f.eks. fugl, gnagere o.l.), unntaksvis rev og grevling: Avliv dyret selv dersom:

Dersom du ikke avliver småviltet selv, skal du enten:

For syk eller skadet sel: Ring fiskedirektoratet på telefon 55238336. 

Ungseler på land er vanlig i sommersesongen, etter moren har forlatt dem. Hold avstand til dyrene.  

Hvilke henvendelser gjelder for vakttjenesten?

Veterinærvakta kan kun benyttes ved behov for akutt hjelp og ved livstruende skader. Dette kan innebære behandling av eller hos vakthavende veterinær, men også henvisning til en annen klinikk med ytterligere kompetanse, utstyr og bemanning. Henvendelser som ikke er akutte, skal gjøres i ordinær arbeidstid til en selvvalgt veterinær.

Hva kan jeg forvente av veterinæren på vakt?

Veterinærvakta er en førstehjelpstjeneste. Veterinærvakta er hvilende – dvs. at veterinæren rykker ut hjemmefra etter anmodning fra kunde.

Ofte krever situasjoner med hobbydyr en oppfølging som vakta i distriktet ikke kan tilby, med mindre det gjelder avlivning eller enkle undersøkelser ved skade, sykdom osv. Dette betyr at større dyreklinikker kan måtte involveres for slike konsultasjoner. Dersom vakthavende veterinær vet at de er opptatt og ikke kan hjelpe raskt nok, eller at undersøkelsen/behandlingen krever utstyr de ikke har tilgjengelig, kan pasienter bli henvist direkte.

Ved inngrep som vakthavende veterinær ikke kan utføre, er hjelpeplikten å henvise eller tilby avlivning. Her er vi heldige som har enten døgnåpent dyresykehus østover (Kristiansand) eller egen smådyrvakt vestover (Sandnes), hvor større operasjoner og overvåking av pasienter kan utføres i trygge omgivelser.

Målgruppe

Vakttjenesten er til for alle dyrearter, både produksjonsdyr, kjæledyr og hester.

Betaling av behandling av eget dyr

Dyreeieren må selv betale for behandlingen av sitt syke eller skadde dyr. Egenbetalingen gjelder dersom det er ditt eget produksjonsdyr, kjæledyr eller hest. Det er ikke kostnader ved henvendelser som gjelder skadet vilt.